Over Zapatos-Climbing

Zapatos-Climbing is een reparatieatelier voor alle typen klimschoenen opgezet door Astrid Snijder, tevens eigenaar van snijderwerk.nl.

Toen ik nog werkte als orthopedisch schoenmaker heb ik mijn oude afgesleten klimschoenen vaak zelf gerepareerd. Daarna volgde de vraag vanuit mijn vriendenkring, zoveel dat ik een BTW-nummer moest aanvragen. In 2006 heb ik besloten om eigen machines te kopen en Zapatos-Climbing was een feit. Het atelier is sindsdien gehuisvest in de kelders van Casa de Pauw in Arnhem. Ik zie het als een uitdaging om mijn kennis van orthopedisch schoenmaker te combineren met mijn jarenlange klimervaring en op deze wijze zo goed mogelijk mee te denken met de wensen van een klimmer. Zapatos-Climbing is inmiddels in de klimwereld uitgegroeid tot zeer bekend klimschoen reparatieatelier. Daarbij word ik ondersteund door enkele collega’s, die door mij zijn opgeleid.

Denk duurzaam, handel duurzaam

Gooi je klimschoenen niet gelijk weg zodra de zool versleten is, maar laat ze repareren. Dit kan veel vaker dan je denkt en is ook nog eens goedkoper. Momenteel is de recycle industrie sterk in opkomst. Dat is een goed teken. Dit blijkt echter ook effecten te hebben op de verlijming van schoenen. Daarom zijn we in gesprek gegaan met lijmspecialisten om samen op zoek te gaan naar de beste allergenenvrije lijmsoorten. Dat hebben we er graag voor over. Zo blijft Zapatos-Climbing zich doorlopend ontwikkelen en staan we open voor jouw suggesties.

 

Casa de Pauw