Duurzame Stappenplan

In verband met een vakantie van 8 Juli t/m 22 juli werken we op halve kracht! het verzolen zal misschien wat langer duren dan normaal en we kunnen geen spoed gevallen tussendoor pakken. ook nemen we de telefoon die 2 weken niet op. we wensen iedereen een super vakantie toe! tot snel!!

Lekker Duurzaam hoor!

Er zijn een heleboel methodes om klimschoenen te verzolen. wij hebben er voor gekozen om alleen de voorkant van de zool te vervangen. wij proberen daarmee nog minder afval te produceren. dit is bij de meeste schoenen het deel wat versleten is. dat we voor een halve zool kiezen is dus een bewuste keuze. op aanvraag kunnen we ook de hele zool vervangen maar daar zijn dan extra kosten aan verbonden. het afval wat we toch produceren wordt door Clean-climbers opgehaald en gerecycled. Ook proberen we onze klanten te motiveren hun schoenen gezamenlijk op te sturen in een passende doos zodat ook de vervoersbedrijven niet onnodig met nog meer wagens de weg op hoeven. Zo proberen we onze footprint zo klein mogelijk te houden.

als je goed voor je klimschoenen zorgt zijn ze prima meerdere keren te verzolen. De schoenen zijn vaak nog goed in goede staat en zijn net lekker ingeklommen. verzolen is duurzamer!!

Om je klimschoenen in een goede staat te houden, kun je het volgende doen. Zorg ervoor dat de schoenen na het klimmen goed kunnen luchten. Laat ze niet in je tas zitten maar zet ze ergens op een droge plek (waar niemand er last van heeft ;). Als je vaak klimt is het aan te raden om nog een 2de paar te hebben zodat de schoenen de tijd hebben om te drogen. Laat je schoenen bij warm weer na het klimmen niet in de auto liggen. Dit kan bij pas verzoolde schoenen de lijm weer activeren en gaan de naden openstaan.

Ga naar de Rubber en prijzen voor meer informatie en betaalmogelijkheden.