Over Zapatos-Climbing

Zapatos-Climbing is een reparatieatelier voor alle typen klimschoenen opgezet door Astrid Snijder, tevens eigenaar van snijderwerk.nl.  Wij hebben inmiddels ruime ervaring in het repareren van alle type en merken klimschoenen. Door onze eigen klimervaring zijn we zeer goed in staat om specifieke vragen van een klimmer te vertalen naar de verzolingsmogelijkheden van een klimschoen. Dat maakt Zapatos-Climbing onderscheidend.

Toen ik nog werkte als orthopedisch schoenmaker heb ik mijn oude afgesleten klimschoenen vaak zelf gerepareerd. Daarna volgde de vraag vanuit mijn vriendenkring, zoveel dat ik een BTW-nummer moest aanvragen. In 2006 heb ik besloten om eigen machines te kopen en Zapatos-Climbing was een feit. Het atelier is sindsdien gehuisvest in de kelders van Casa de Pauw in Arnhem. Ik zie het als een uitdaging om mijn kennis van orthopedisch schoenmaker te combineren met mijn jarenlange klimervaring en op deze wijze zo goed mogelijk mee te denken met de wensen van een klimmer. Zapatos-Climbing is inmiddels in de klimwereld uitgegroeid tot zeer bekend klimschoen reparatieatelier. Daarbij word ik ondersteund door enkele collega’s, die door mij zijn opgeleid.

Denk duurzaam, handel duurzaam

Gooi je klimschoenen niet gelijk weg zodra de zool versleten is, maar laat ze repareren. Dit kan veel vaker dan je denkt en is ook nog eens goedkoper. De binnenkant van de schoen is voor de prestatie opgebouwd. er is dus over nagedacht hoe de vorm moet zijn en waar de naden zitten van de binnen-schoen. daarover heen is zacht en dun rubber gezet om deze vorm te behouden en om comfort te geven. het Rubber van de zool die eronder zit is veel harder en slijtvaster. Bij iedere type schoen is dit weer anders. Dit rubber kun je een aantal keer vervangen. dat is fijn want je schoen zat net zo lekker! toch? de truc is wel om er op tijd bij te zijn. Een 2de paar schoenen is ook aan te raden, zo kun je afwisselen en gaan je schoenen langer mee.

Leuke tip: van één van onze klanten.  https://youtu.be/LR09KDHoFeI?t=2  een leuke en informatieve video,  over de huidige technische achtergrond van klimschoenen. Dit helpt je misschien bij de keuze; welke schoenen voor jou het beste zijn en waar je op moet letten bij de aankoop. (wat leuk is dat ze ook vertellen dat ze zelf ook hun schoenen vaker verzolen 😉 

 Zapatos-Climbing is zich doorlopend aan het ontwikkelen en we staan we open voor jouw suggesties.

 

Casa de Pauw